Met trots het keurmerk “Schoonmaken is een vak” van Keurmerk Nederland (SIEV) ontvangen

19 februari 2015

Ooyen bedrijfsdiensten is met trots op 14 oktober 2015 in bezit gekomen van het SIEV keurmerk specifiek gericht op de schoonmaakbranche, uitgereikt door de heer Marcel de Jong van Keurmerk Nederland (SIEV).

Het keurmerk is vergelijkbaar met keurmerk OSB waar SIEV zich meer richt op MKB (Midden Klein Bedrijf).

Ook voor onze groothandel in schoonmaakartikelen GRODO en de apart vermelde glazenwasserij is het keurmerk uitgereikt.

Wij vinden het belangrijk dat wat Ooyen bedrijfsdiensten al sinds 1971 doet, nu ook eens op de officiële manier kenbaar te kunnen maken naar onze bestaande klanten, potentiële klanten en andere bedrijven om aan te tonen dat wij een betrouwbare partner zijn.

Niet alleen voor klanten, maar ook voor onze medewerkers vinden wij het belangrijk om op deze manier te laten zien dat ze verzekerd zijn dat al hun belangen goed geregeld zijn en conform de CAO schoonmaak wordt gewerkt. Voor veel medewerkers die al een lange tijd bij ons werken is dit geen nieuws, maar voor nieuwe medewerkers is dit misschien een geruststelling wanneer ze bij ons solliciteren.

Om in aanmerking te komen voor het keurmerk worden op allerlei aspecten binnen de organisatie getoetst of het in orde is. Hieronder een klein overzicht van wat er onder andere getoetst wordt:

Financieel gebied : afdrachten loonbelasting conform CAO, aangiftebewijzen, betalingsbewijzen.
Organisatie/dienstverlening : zijn onze algemene voorwaarden welke we o.a. bij de offertes leveren in orde, KVK gegevens in orde, wordt de Code Verantwoord Marktgedrag nageleefd, is er rapportage kwaliteitsbewaking (bijv. DKS, VSR) aanwezig,
Personeel : Zijn de huisregels aanwezig en beschikbaar voor ons personeel, is er een beleid m.b.t. opleidingen, zijn de personeelsdossiers compleet, wordt de CAO schoonmaak gevolgd m.b.t. salarisstroken e.d., is er verzuimbegeleiding aanwezig en ziekteverzuimbeleid vastgelegd.
MVO : is een MVO-beleid geformuleerd en wordt dit ook uitgevoerd en uitgedragen.
Veiligheidsvoorschriften : is er een actuele RI&E aanwezig, orde, netheid en inrichting van de organisatie in orde, zijn er voldoende PBM’s aanwezig, keuringen klimmaterialen in orde.

Glazenwasserij : Zijn de opleidingen/certicifaten in orde van de glazenwassers, wordt er correct gewerkt met hoogwerkers, telescoopsysteem e.d., zijn de gecontracteerde vierkante meter prijzen en/of tarieven reeel, marktconform en passen binnen de visie van de Code Verantwoordelijk Marktgedrag.

Groothandel : Zijn productbladen beschikbaar, worden opslagvoorschriften nageleefd, is het productassortiment  branchevolledig.

Klik hier voor de volledige criterialijst.

Keurmerk certificaat als logo

johnrokeurmerk